>> check www.sportvisserijnederland.nl voor het laatste nieuws

VISNIEUWS

RECORDVIS GEVANGEN? 
Heb jij zelf ook een vis van potentieel recordformaat gevangen of wil je daar met het oog op een recordclaim goed op zijn voorbereid? Zorg dan voor goede (meet)foto’s – en eventueel een video – waarbij de vis duidelijk zichtbaar is op een geschikt meetlint en een vlakke ondergrond. Tezamen met de rest van de benodigde informatie maak je dan melding bij Sportvisserij Nederland (www.bnrz.nl voor de zoetwaterrecords, www.ncrz.nl voor de zoutwaterrecords). Op die twee websites vind je ook complete lijst van alle van Nederlandse recordvissen.

Alen Todorovic met een kongeraal van 131 cm die hij als record heeft geclaimd.

Het bermpje (Barbatula barbatula).

Dat je ook met een kleine vis een nieuw Nederlands record kunt vestigen, bewijst Alec van Laar. Toen hij eind maart met een pinkie op grondels zat te vissen, ving hij een andere kleine bodemvis: het bermpje (Barbatula barbatula). Deze soort is in ons land vrij zeldzaam – hij komt vooral voor in beken op de hogere zandgronden – maar Alec wist hem toch te herkennen. Ook was hij zich ervan bewust dat-ie met een vis van elf centimeter een behoorlijk exemplaar te pakken had. Hij maakte goede foto’s als bewijsmateriaal en toen hij in de recordlijst zag dat het record op 10 centimeter stond ging er een recordclaim richting Sportvisserij Nederland. De recordcommissie keurde deze goed, waardoor Alec nu officieel het Nederlands record voor deze soort in handen heeft.

CLAIM KONGERAAL
Ook op het zoute worden dit jaar recordvissen gevangen. Zo ontving de Nederlandse Commissie Record Zeevissen medio april van Alen Todorovic een recordclaim voor de kongeraal (Conger conger). Hij ving een exemplaar van maar liefst 131 centimeter. Dat is een verbetering van het record dat in 2024 door Arjan Stelwage op 128 cm werd gezet. Aangezien de zoute recordcommissie pas begin 2026 de claims van dit jaar onder de loep neemt, is het nog even wachten op de definitieve bevestiging. Of op nieuwe claims voor deze soort: de afgelopen vijf jaar is het record ieder jaar verbroken. Zeker nu meer sportvissers gericht achter de kongeraal aan gaan (zie Hét VISblad februari-maartnummer) zou het geen verbazing wekken als er nog grotere exemplaren worden gevangen.

We zijn pas enkele maanden onderweg in 2025, maar nu al zijn diverse Nederlandse records gesneuveld – op zoet en zout, groot en klein. Vang jij dit jaar een mogelijke recordvis? Maak daar dan melding van bij Sportvisserij Nederland om officieel als recordhouder de boeken in te gaan.

NIEUWE ZOETE
EN
 ZOUTE RECORDS

SAMEN naar
één sterke sportvisserij

Afgelopen jaar is keihard gewerkt aan een ambitieus plan: de éénwording van de zeven federaties en Sportvisserij Nederland, met als doel één krachtige, toekomstbestendige organisatie die zich volledig inzet voor de sportvisser. 

Tijdens regioavonden met hengelsportverenigingen en vergaderingen met de federatieve bestuurders is het plan aangescherpt en ligt er nu een stevig en door zes federaties gedragen éénwordingsplan. Sportvisserij Fryslan is nog niet toe om mee te gaan in de nieuwe organisatie en zal het plan niet in haar ALV voorleggen. Op 27 en 28 mei wordt dit plan ter stemming gebracht tijdens de ALV’s van zes federaties.

TOEKOMSTBESTENDIG
Met deze éénwording bouwen we aan een organisatie die sneller kan schakelen, beter kan inspelen op ontwikkelingen én meer kan betekenen voor sportvissers in het hele land. Een betere ondersteuning voor hengelsportverenigingen, sterkere belangenbehartiging richting politiek en samenleving, en een landelijke aanpak van controle en handhaving staan centraal in de nieuwe organisatie. Dit leidt tot meer slagkracht en minder versnippering. Een belangrijke stap richting een sterke, moderne sportvisserij. Zo zorgen we ervoor dat jij – nu én in de toekomst – zorgeloos kunt blijven vissen. Samen staan we sterker!

PILOTPROJECT
IJMUIDEN

In de zeesportvisserij wordt lood relatief vaak als werpgewicht gebruikt. Op sommige plekken met veel hard, stenig substraat – zoals de pieren van IJmuiden – wordt dit soms ook verloren. Als onderdeel van de samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en het Ministerie van I&W wordt daarom deze zomer in IJmuiden en omgeving een pilotproject uitgevoerd om het gebruik van loodalternatieven aan te moedigen. Zo kunnen sportvissers bij lokale hengelsportwinkels loodgewichten inleveren waarbij ze per stuk lood twee exemplaren van gelijkwaardige loodvrije werpgewichten ontvangen. Dit betreft betonnen gewichten voor het vissen vlakbij of tussen de blokken en stalen ankergewichten (roestvrij) voor het verder weg vissen (op het zand). Deze campagne wordt afgetrapt met een viswedstrijd van lokale clubs. Daarbij wordt er gevist met loodalternatieven en zitten deze ook in het aantrekkelijke prijzenpakket.

Meer informatie over het loodgebruik en beschikbare alternatieven is te vinden op www.sportvisserijloodvrij.nl

Minister Barry Madlener (tweede van links) ging in gesprek met een delegatie van Sportvisserij Nederland en de hengelsportbranche.

Om te komen tot een loodvrije sportvisserij moeten op Europees niveau maatregelen worden genomen die het gebruik van vislood terugdringen en op nationaal niveau loodvrije alternatieven verder stimuleren. Dit is de uitkomst van een gesprek tussen Sportvisserij Nederland, een vertegenwoordiger van hengelsportgroothandels en -retailers en Barry Madlener, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Veel sportvissers gebruiken nu nog lood, onder meer als werpgewicht en ter verzwaring van de lijn. Lood is een zwaar metaal en een gevaarlijke chemische stof die onwenselijk is in het milieu én schadelijk is voor de volksgezondheid. Daarom worden er stappen gezet om te komen tot een loodvrije sportvisserij. In het kader hiervan is een delegatie van Sportvisserij Nederland en een vertegenwoordiger van de hengelsportbranche onlangs gaan praten met Barry Madlener, de minister van Infrastructuur en Waterstaat die over dit dossier gaat.

EUROPEES PERSPECTIEF
In dit goede, openhartige gesprek werd duidelijk dat een Nederlands verbod op de verkoop van lood in de sportvisserij niet zal gaan werken. Dit aangezien er (nog) niet voor alle vormen van vislood een goed alternatief voorhanden is. Ook zijn (online) winkelen in het buitenland en de lastig te organiseren controle op het gebruik van lood praktische zaken die een nationaal verbod niet effectief zullen maken. Daarom is een Europees perspectief noodzakelijk, zeggen zowel de hengelsportsector als de minister. Madlener: “De branche zelf is, zo heb ik gemerkt, ook heel overtuigd van het feit dat loodvrij vissen de toekomst heeft. Maar een Europees verbod is eigenlijk dé weg om te gaan, want een Nederlands verbod is niet mogelijk.”

AMBITIEUZE SAMENWERKING
Daarom zetten Sportvisserij Nederland en de hengelsportbranche samen met minister Barry Madlener in op een ambitieuze samenwerkingsovereenkomst die erop is gericht om de sportvisserij in Nederland zo snel mogelijk loodvrij te krijgen. Dat moet op Europees niveau gebeuren om echt zoden aan de dijk te zetten. Dit onder meer door maatregelen te bevorderen die het gebruik van vislood terugdringen, loodvrije alternatieven te promoten en middels een gerichte communicatiestrategie sportvissers bewust te maken van de gevolgen van loodgebruik. Binnenkort wordt deze samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de ministeries van I&W, VWS en LNVV ,de Unie van waterschappen, Sportvisserij Nederland én de European Fishing Tackle & Trade Association (EFTTA).

LOODVRIJE SPORTVISSERIJ: EUROPESE AANPAK

BIJDRAGEN AAN CONTROLE & HAND­HAVING?

De BOA’s die actief zijn in de georganiseerde hengelsport zijn speciaal opgeleide vrijwilligers en betaalde krachten die
bevoegd zijn om een proces-verbaal uit te schrijven. Ze werken onder de Visserijwet 1963 en zijn aangesteld bij hengelsportfederaties.

Wil je zelf een steentje bijdragen aan controle & handhaving bij je vereniging? Kijk dan voor meer informatie op 

www.sportvisserijnederland.nl  (tabblad HSV Service, kopje Controle) en neem contact op met je hengelsportvereniging om je aan te melden als controleur.

Geen schriftelijke toestemming met ÉÉN of twee hengels

overtreding voorwaarde: nachtvissen

overtreding andere voorwaarden

gesloten tijd aassoorten

geen schriftelijke toestemming meer dan twee hengels

voorhanden: 1 of 2 hengels zonder schriftelijke toestemming

overige overtredingen

niet op eerste vording tonen schriftelijke toestemming

In 2024 hebben de 82 buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) die werkzaam zijn bij verschillende hengelsportfederaties in totaal 55.845 controles uitgevoerd. Dit is een toename van 4,76% ten opzichte van 2023 (53.310 controles). Als gevolg verbeterde de naleving van de Visserijwet 1963 en de voorwaarden van de VISpas en werden minder overtredingen geconstateerd.

Intensieve controle en handhaving zijn effectief voor de naleving van de visserijregels. Die is vorig jaar met 0,5% verbeterd ten opzichte van 2023. En waar het aantal controles steeg, nam het aantal geconstateerde overtredingen af. In 2024 zijn minder overtredingen geconstateerd dan in 2023. Van de gecontroleerde sportvissers kreeg net iets meer dan 3% een proces-verbaal. De meest voorkomende overtreding (37,6% van alle overtredingen) was het vissen zonder schriftelijke toestemming. Deze cijfers tonen aan dat het voor de sportvisserij essentieel is dat deze inspanningen op het gebied van controle en handhaving worden voortgezet.

POSITIEVE EFFECTEN
Het doel van de controles door BOA’s van hengelsportfederaties is om ervoor te zorgen dat sportvissers de regels goed naleven. Want dat draagt bij aan het welzijn van de vissen en de visstand, en voorkomt hinder voor anderen. De aanwezigheid en zichtbaarheid van BOA’s langs de waterkant heeft meerdere positieve effecten – bijvoorbeeld een verhoogde sociale veiligheid. Ook zijn sportvissers meer geneigd om een VISpas aan te schaffen en de regels na te leven. Dit leidt uiteindelijk tot een positiever imago van de sportvisserij. Op termijn kan dat resulteren in meer sportvismogelijkheden en het voorkomen van onnodige beperkingen. Ten slotte zorgen controle en registratie voor waardevolle informatie die wordt gebruikt om te communiceren met de achterban, hengelsportverenigingen en externe partners.

MEER CONTROLE, MINDER OVERTREDINGEN

De nieuwe Vertegenwoordiging Sportvissers is compleet. Bij de onlangs gehouden verkiezingen hebben de VISpashouders vijf nieuwe leden gekozen. Samen met vijf personen uit de huidige vertegenwoordiging leveren zij de komende termijn een actieve bijdrage aan het beleid van Sportvisserij Nederland.

Bij de verkiezingen die van 26 maart tot 2 april werden gehouden konden VISpashouders hun stem uitbrengen op diverse gemotiveerde sportvissers die zich kandidaat hadden gesteld als vertegenwoordiger. Uit de ruim veertig namen zijn Vincent Steine (11,27% van de stemmen), Jacob Lub (8,79%), Marc Kropman (7,51%), Henk Wijsbeek (7,36%) en Atreyu van Geijlswijk (6,31%) gekozen. Samen met de vijf sportvissers die deel uitmaken van de huidige vertegenwoordiging – Bart van Meurs, Erwin Enter, Ger van Hout, John Willems en Thijs de Lange – vormen zij de nieuwe Vertegenwoordiging Sportvissers.

MEEDENKEN ÉN -BESLISSEN
De Vertegenwoordiging Sportvissers behartigt de belangen van de individuele sportvisser. Deze afvaardiging kan én mag de komende twee jaar meebeslissen over belangrijke zaken in de sportvisserij en over het beleid van de georganiseerde hengelsport. Zo staat de Vertegenwoordiging in nauw contact met de achterban om hun wensen en ideeën vertalen naar concrete adviezen aan het bestuur van Sportvisserij Nederland en vaardigt zij een vertegenwoordiger – met stemrecht – af naar de algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op 28 juni. Binnenkort stellen de leden van de nieuwe Vertegenwoordiging zich voor in Hét VISblad.

VERTEGENWOORDIGING SPORTVISSERS COMPLEET

VISNIEUWS

>> check www.sportvisserijnederland.nl voor het laatste nieuws

Alen Todorovic met een kongeraal van 131 cm die hij als record heeft geclaimd.

Het bermpje (Barbatula barbatula).

RECORDVIS GEVANGEN? 
Heb jij zelf ook een vis van potentieel recordformaat gevangen of wil je daar met het oog op een recordclaim goed op zijn voorbereid? Zorg dan voor goede (meet)foto’s – en eventueel een video – waarbij de vis duidelijk zichtbaar is op een geschikt meetlint en een vlakke ondergrond. Tezamen met de rest van de benodigde informatie maak je dan melding bij Sportvisserij Nederland (www.bnrz.nl voor de zoetwaterrecords, www.ncrz.nl voor de zoutwaterrecords). Op die twee websites vind je ook complete lijst van alle van Nederlandse recordvissen.

Dat je ook met een kleine vis een nieuw Nederlands record kunt vestigen, bewijst Alec van Laar. Toen hij eind maart met een pinkie op grondels zat te vissen, ving hij een andere kleine bodemvis: het bermpje (Barbatula barbatula). Deze soort is in ons land vrij zeldzaam – hij komt vooral voor in beken op de hogere zandgronden – maar Alec wist hem toch te herkennen. Ook was hij zich ervan bewust dat-ie met een vis van elf centimeter een behoorlijk exemplaar te pakken had. Hij maakte goede foto’s als bewijsmateriaal en toen hij in de recordlijst zag dat het record op 10 centimeter stond ging er een recordclaim richting Sportvisserij Nederland. De recordcommissie keurde deze goed, waardoor Alec nu officieel het Nederlands record voor deze soort in handen heeft.

CLAIM KONGERAAL
Ook op het zoute worden dit jaar recordvissen gevangen. Zo ontving de Nederlandse Commissie Record Zeevissen medio april van Alen Todorovic een recordclaim voor de kongeraal (Conger conger). Hij ving een exemplaar van maar liefst 131 centimeter. Dat is een verbetering van het record dat in 2024 door Arjan Stelwage op 128 cm werd gezet. Aangezien de zoute recordcommissie pas begin 2026 de claims van dit jaar onder de loep neemt, is het nog even wachten op de definitieve bevestiging. Of op nieuwe claims voor deze soort: de afgelopen vijf jaar is het record ieder jaar verbroken. Zeker nu meer sportvissers gericht achter de kongeraal aan gaan (zie Hét VISblad februari-maartnummer) zou het geen verbazing wekken als er nog grotere exemplaren worden gevangen.

We zijn pas enkele maanden onderweg in 2025, maar nu al zijn diverse Nederlandse records gesneuveld – op zoet en zout, groot en klein. Vang jij dit jaar een mogelijke recordvis? Maak daar dan melding van bij Sportvisserij Nederland om officieel als recordhouder de boeken in te gaan.

NIEUWE ZOETE
EN
 ZOUTE RECORDS

Afgelopen jaar is keihard gewerkt aan een ambitieus plan: de éénwording van de zeven federaties en Sportvisserij Nederland, met als doel één krachtige, toekomstbestendige organisatie die zich volledig inzet voor de sportvisser. 

Tijdens regioavonden met hengelsportverenigingen en vergaderingen met de federatieve bestuurders is het plan aangescherpt en ligt er nu een stevig en door zes federaties gedragen éénwordingsplan. Sportvisserij Fryslan is nog niet toe om mee te gaan in de nieuwe organisatie en zal het plan niet in haar ALV voorleggen. Op 27 en 28 mei wordt dit plan ter stemming gebracht tijdens de ALV’s van zes federaties.

TOEKOMSTBESTENDIG
Met deze éénwording bouwen we aan een organisatie die sneller kan schakelen, beter kan inspelen op ontwikkelingen én meer kan betekenen voor sportvissers in het hele land. Een betere ondersteuning voor hengelsportverenigingen, sterkere belangenbehartiging richting politiek en samenleving, en een landelijke aanpak van controle en handhaving staan centraal in de nieuwe organisatie. Dit leidt tot meer slagkracht en minder versnippering. Een belangrijke stap richting een sterke, moderne sportvisserij. Zo zorgen we ervoor dat jij – nu én in de toekomst – zorgeloos kunt blijven vissen. Samen staan we sterker!

SAMEN naar
één sterke sportvisserij

PILOTPROJECT
IJMUIDEN

In de zeesportvisserij wordt lood relatief vaak als werpgewicht gebruikt. Op sommige plekken met veel hard, stenig substraat – zoals de pieren van IJmuiden – wordt dit soms ook verloren. Als onderdeel van de samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en het Ministerie van I&W wordt daarom deze zomer in IJmuiden en omgeving een pilotproject uitgevoerd om het gebruik van loodalternatieven aan te moedigen. Zo kunnen sportvissers bij lokale hengelsportwinkels loodgewichten inleveren waarbij ze per stuk lood twee exemplaren van gelijkwaardige loodvrije werpgewichten ontvangen. Dit betreft betonnen gewichten voor het vissen vlakbij of tussen de blokken en stalen ankergewichten (roestvrij) voor het verder weg vissen (op het zand). Deze campagne wordt afgetrapt met een viswedstrijd van lokale clubs. Daarbij wordt er gevist met loodalternatieven en zitten deze ook in het aantrekkelijke prijzenpakket.

Meer informatie over het loodgebruik en beschikbare alternatieven is te vinden op www.sportvisserijloodvrij.nl

Minister Barry Madlener (tweede van links) ging in gesprek met een delegatie van Sportvisserij Nederland en de hengelsportbranche.

Om te komen tot een loodvrije sportvisserij moeten op Europees niveau maatregelen worden genomen die het gebruik van vislood terugdringen en op nationaal niveau loodvrije alternatieven verder stimuleren. Dit is de uitkomst van een gesprek tussen Sportvisserij Nederland, een vertegenwoordiger van hengelsportgroothandels en -retailers en Barry Madlener, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Veel sportvissers gebruiken nu nog lood, onder meer als werpgewicht en ter verzwaring van de lijn. Lood is een zwaar metaal en een gevaarlijke chemische stof die onwenselijk is in het milieu én schadelijk is voor de volksgezondheid. Daarom worden er stappen gezet om te komen tot een loodvrije sportvisserij. In het kader hiervan is een delegatie van Sportvisserij Nederland en een vertegenwoordiger van de hengelsportbranche onlangs gaan praten met Barry Madlener, de minister van Infrastructuur en Waterstaat die over dit dossier gaat.

EUROPEES PERSPECTIEF
In dit goede, openhartige gesprek werd duidelijk dat een Nederlands verbod op de verkoop van lood in de sportvisserij niet zal gaan werken. Dit aangezien er (nog) niet voor alle vormen van vislood een goed alternatief voorhanden is. Ook zijn (online) winkelen in het buitenland en de lastig te organiseren controle op het gebruik van lood praktische zaken die een nationaal verbod niet effectief zullen maken. Daarom is een Europees perspectief noodzakelijk, zeggen zowel de hengelsportsector als de minister. Madlener: “De branche zelf is, zo heb ik gemerkt, ook heel overtuigd van het feit dat loodvrij vissen de toekomst heeft. Maar een Europees verbod is eigenlijk dé weg om te gaan, want een Nederlands verbod is niet mogelijk.”

AMBITIEUZE SAMENWERKING
Daarom zetten Sportvisserij Nederland en de hengelsportbranche samen met minister Barry Madlener in op een ambitieuze samenwerkingsovereen-komst die erop is gericht om de sportvisserij in Nederland zo snel mogelijk loodvrij te krijgen. Dat moet op Europees niveau gebeuren om echt zoden aan de dijk te zetten. Dit onder meer door maatregelen te bevorderen die het gebruik van vislood terugdringen, loodvrije alternatieven te promoten en middels een gerichte communicatiestrategie sportvissers bewust te maken van de gevolgen van loodgebruik. Binnenkort wordt deze samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de ministeries van I&W, VWS en LNVV ,de Unie van waterschappen, Sportvisserij Nederland én de European Fishing Tackle & Trade Association (EFTTA).

LOODVRIJE SPORTVISSERIJ: EUROPESE AANPAK

BIJDRAGEN AAN CONTROLE & HAND­HAVING?

De BOA’s die actief zijn in de georganiseerde hengelsport zijn speciaal opgeleide vrijwilligers en betaalde krachten die
bevoegd zijn om een proces-verbaal uit te schrijven. Ze werken onder de Visserijwet 1963 en zijn aangesteld bij hengelsportfederaties.

Wil je zelf een steentje bijdragen aan controle & handhaving bij je vereniging? Kijk dan voor meer informatie op 

www.sportvisserijnederland.nl  (tabblad HSV Service, kopje Controle) en neem contact op met je hengelsportvereniging om je aan te melden als controleur.

Geen schriftelijke toestemming met ÉÉN of twee hengels

overtreding voorwaarde: nachtvissen

overtreding andere voorwaarden

gesloten tijd aassoorten

geen schriftelijke toestemming meer dan twee hengels

voorhanden: 1 of 2 hengels zonder schriftelijke toestemming

overige overtredingen

niet op eerste vording tonen schriftelijke toestemming

In 2024 hebben de 82 buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) die werkzaam zijn bij verschillende hengelsportfederaties in totaal 55.845 controles uitgevoerd. Dit is een toename van 4,76% ten opzichte van 2023 (53.310 controles). Als gevolg verbeterde de naleving van de Visserijwet 1963 en de voorwaarden van de VISpas en werden minder overtredingen geconstateerd.

Intensieve controle en handhaving zijn effectief voor de naleving van de visserijregels. Die is vorig jaar met 0,5% verbeterd ten opzichte van 2023. En waar het aantal controles steeg, nam het aantal geconstateerde overtredingen af. In 2024 zijn minder overtredingen geconstateerd dan in 2023. Van de gecontroleerde sportvissers kreeg net iets meer dan 3% een proces-verbaal. De meest voorkomende overtreding (37,6% van alle overtredingen) was het vissen zonder schriftelijke toestemming. Deze cijfers tonen aan dat het voor de sportvisserij essentieel is dat deze inspanningen op het gebied van controle en handhaving worden voortgezet.

POSITIEVE EFFECTEN
Het doel van de controles door BOA’s van hengelsportfederaties is om ervoor te zorgen dat sportvissers de regels goed naleven. Want dat draagt bij aan het welzijn van de vissen en de visstand, en voorkomt hinder voor anderen. De aanwezigheid en zichtbaarheid van BOA’s langs de waterkant heeft meerdere positieve effecten – bijvoorbeeld een verhoogde sociale veiligheid. Ook zijn sportvissers meer geneigd om een VISpas aan te schaffen en de regels na te leven. Dit leidt uiteindelijk tot een positiever imago van de sportvisserij. Op termijn kan dat resulteren in meer sportvismogelijkheden en het voorkomen van onnodige beperkingen. Ten slotte zorgen controle en registratie voor waardevolle informatie die wordt gebruikt om te communiceren met de achterban, hengelsportverenigingen en externe partners.

MEER CONTROLE, MINDER OVERTREDINGEN

De nieuwe Vertegenwoordiging Sportvissers is compleet. Bij de onlangs gehouden verkiezingen hebben de VISpashouders vijf nieuwe leden gekozen. Samen met vijf personen uit de huidige vertegenwoordiging leveren zij de komende termijn een actieve bijdrage aan het beleid van Sportvisserij Nederland.

Bij de verkiezingen die van 26 maart tot 2 april werden gehouden konden VISpashouders hun stem uitbrengen op diverse gemotiveerde sportvissers die zich kandidaat hadden gesteld als vertegenwoordiger. Uit de ruim veertig namen zijn Vincent Steine (11,27% van de stemmen), Jacob Lub (8,79%), Marc Kropman (7,51%), Henk Wijsbeek (7,36%) en Atreyu van Geijlswijk (6,31%) gekozen. Samen met de vijf sportvissers die deel uitmaken van de huidige vertegenwoordiging – Bart van Meurs, Erwin Enter, Ger van Hout, John Willems en Thijs de Lange – vormen zij de nieuwe Vertegenwoordiging Sportvissers.

MEEDENKEN ÉN -BESLISSEN
De Vertegenwoordiging Sportvissers behartigt de belangen van de individuele sportvisser. Deze afvaardiging kan én mag de komende twee jaar meebeslissen over belangrijke zaken in de sportvisserij en over het beleid van de georganiseerde hengelsport. Zo staat de Vertegenwoordiging in nauw contact met de achterban om hun wensen en ideeën vertalen naar concrete adviezen aan het bestuur van Sportvisserij Nederland en vaardigt zij een vertegenwoordiger – met stemrecht – af naar de algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op 28 juni. Binnenkort stellen de leden van de nieuwe Vertegenwoordiging zich voor in Hét VISblad.

VERTEGENWOORDIGING SPORTVISSERS COMPLEET

Sportvisserij Nederland

Hét VISblad online magazine
Volledig scherm